diumenge, 7 de juny del 2015

Paisatges del te a Sri Lanka


Viatge a Sri Lanka, maig de 2015.
L'antiga Ceilan, el 4art país productor de te del mon. Es cultiva a la part central i muntañosa de l'illa on la humitat, els vents i les pluges afavoreixen la producció d'un te d'alta qualitat.
Él te, Camelia sinensis, és una planta arbustiva que sembla de jardineria per l'aspecte coriaci i lluent de les seves fulles. Es planta seguint les corbes de nivell del terreny i prefereix els pendents per evitar l'embassament d'aigua que no tolera.

El plançons és planten quan tenen uns 15-20cm d'alçada i al cap de 2 anys quan assoleixen 150-180cm es poden  a 30cm i es deixen creixer  fins a l'alçada de la cintura per facilitar la recolecció que no s'inicia fins als 3 o 5 anys. Mentrestant és poden regularment, mantenint sempre la mateixa alçada.
La collita consisteix en escapçar els brots tendres de la planta, dos o tres fulles tendres. Es fa manualment i les recolectores son dones tamils molt hàbils i ràpides.



Per evitar l'exposició directa del sol, -que no afavoreix la qualitat de la producció, es planten arbres de capçada esclarissada com les acàcies que actuen de filtres difusors de la llum solar.
Els paisatges del te, llavors, esdevenen preciosos, quan gran arbres situats regularment entre la catifa d'un verd cridaner que entapissa turons i pendents, projecten subtils ombres sobre la plantació que es van desplaçant al compàs del sol.
Els paisatges del te m'han enamorat a Sri Lanka. Els més bonics i espectaculars, amb boires, pluges i sol els vam veure anant amb tren cap a Nwara Eliya i no els vam poder fotografiar.

3 comentaris:

  1. molt interessant. Moltes gràcies per la informació i les fotos és de molta utilitat

    ResponElimina
  2. molt interessant. Moltes gràcies per la informació i les fotos és de molta utilitat

    ResponElimina
  3. molt interessant. Moltes gràcies per la informació i les fotos és de molta utilitat

    ResponElimina