dijous, 29 de maig del 2014

Gegants a Alemania II

Roure a Endlichhofen
250-370 anys, 7,40m de perimetre


Aquest magnífic roure a Endlichhofen està situat en un lloc excepcional: al bell mig d´un prat rodejat de verds camps de cereals que permet observar-lo des de tots els angles possibles.
Un cartell situat al costat d´una zona d´esbarjo ens informa que l´arbre, -en el decurs de la seva historia-, ha patit dos incendis provocats per llamps, i un bombardeig de les tropes alemanyes. Malgrat aquests incidents l´arbre mostra tot el seu potencial i ufanor. És senzillament espectacular.





Roure a Dausenau (300-400 anys/ 9,15m)

El roure de Dausenau situat a la vora d´un afluent del Rhin és una arbre ben curiós. La primera impressió em transporta als llibres de contes de fades i bruixes dels infants, arbres
d´aquells que podien caminar i parlar. Pràcticament foradat per dins, l´arbre creix en un marge del riu i presenta enormes esborancs a diferents altures que estan protegits per reixes metàl.liques, una de les quals porta inscrita l´edat estimada de
l´arbre: 1.000anys, una xifra més que agosarada.
Recentment han urbanitzat l´espai i han construït una estructura per evitar la caiguda de branques que impedeix, malauradamnent, la visibilitat de l´arbre des del passeig que hi ha a sota a la vora del riu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada