diumenge, 26 de gener del 2014

El gran capital


El meu amic, en Jordi Bigues, ha impulsat un projecte molt interessant i entranyable. Es tracta de recollir totes les llavors d'un únic arbre i plantar-les als vivers  municipals de Barcelona amb la finalitat d'escampar els plansons a altres àrees verdes de la ciutat i evaluar-ne la seva productivitat.

L'arbre escollit ès una alzina situada a la Plaça Vila de Madrid al centre neuràlgic de Barcelona. La recol.lecció dels glans es fa mitjançant una xarxa i un embut  i tindrà lloc durant tot el més de novembre i gener de 2014.  


En Jordi porta recollides més de 8.000 llavors, de les quals 2.300 ja s'han plantat.
Cada llavor, cada glà es portador del material genètic que garanteix la supervivència de l'especie, ès el que en Jordi anomena "El gran capital", el gran tresor que hem de preservar per garantir el futur de la humanitat.







En Jordi Bigues en el viver municipal els Tres Pins de Barcelona  observant les primeres llavors plantades amb el director del viver i un tècnic.

2 comentaris:

  1. Bé. El temps ha passat i ara les glans varen germinar i han esdevinguts plançons de més d'un metre. Si vols informació por veure-la a www.elgrancapital.com i, si vols incorporar-te al procés com accionista ho pots fer a www.verkami.com/locale/ca/projects/7175

    El dissabte 17 d'octubre pel matí farem l'assemblea general d'accionistes a la Fundació Joan Miró de Barcelona

    ResponElimina
  2. Gràcies pel vostre suport. Finalment vaig poder recollir 12.495 glans, uns 60 kg d'una única alzina que ara té, oficialment, el nom de L'alzina d'en bigas Luna, dins dels arbres de la memòria de l'ajuntament de Barcelona.

    ResponElimina