dissabte, 8 de juny del 2013

El til.ler i el boix grevol de San Romà

Observant un cadell de cavall vaig coincidir amb la Dolors de Cal Manó de Montellà. Em va acompanyar a San Romà a veure un til.ler i un boix grevol singulars que m'havia dit en Ventura, el guarda forestal.
La tarda era ja molt avançada, el sol rogent del capvespre no tardaria a sortir, però malgrat el fred que feia vam enfilar cap a San Romà.


dimarts, 4 de juny del 2013

El plàtan monumental de Monistrol

Amb els germans grans hem anat a Montserrat a fer un esmorzar de forquilla i a recordar vells temps quan els pares ens hi portaven un cop l'any. Era tot un clàssic.
El programa ha estat intens, primer les veus de l'escolania,  després el funicular a Sant Joan i la magnífica passejada pel bell mig de la serralada. De baixada visita al sorprenent museu de l'abadia  i  parada a Monistrol a picar alguna cosa, era hora de berenar.
Descobrim Monistrol, un poble arrecerat  als peus de  l'emblemàtica muntanya, amb els seus carrers estrets d'aspecte medieval, les seves façanes enlairades i les siluetes del Cavall Bernat com a teló de fons. Una magnífica descoberta, i el millor de tot, trobar-me casualment amb  un arbre monumental a Monistrol, el Plàtan  d'en Gibert.


Els meus 4  germans grans i la Lina a Montserrat















El Plàtan d'en Gibert (AM)